Netlight Consulting AS
IT, Rådgivning, Teknologi, Annet
Fulltid
Østlandet
Lenke til stillingsannonse
Søknadsfrist: 18. oktober 2018
Ina Torgersen
t: 92229325
e: ina.torgersen@netlight.com
www.netlight.com

Oppsøkende rekrutterer

Netlight er et internasjonalt IT-konsulentselskap med over 1000 ansatte fordelt på 8 kontorer i 6 land. I Oslo er vi mer enn 120 kollegaer. Vår arbeidsplass kjennetegnes av stort samhold og trivsel, og vi er anerkjent som en av Norges og Europas beste arbeidsplasser av Great Place to Work. Hos Netlight baserer vi oss på selvledelse, som gir stort spillerom i å forme egen hverdag og samtidig ansvar for sin egen utvikling.

Talent Search-teamet i Netlight jobber oppsøkende med rekruttering (headhunting) og nettverksrekruttering. Stillingsannonser tilhører unntaket, og våre headhuntere tilbringer mesteparten av sine dager på telefonen eller ute og treffer teknologistudenter og yrkesaktive i IT-bransjen. Netlights teknologikonsulenter er kjent for å være blant markedets sterkeste, noe som stiller høye krav til jobben Talent Search gjør i et konkurransepreget rekrutteringsmarked. Som rekrutteringsteam roses vi for vår eksepsjonelle kandidathåndtering, vår evne til å formidle Netlight som organisasjon under hele prosessen og kvaliteten på kollegaene vi rekrutterer. Talent Search-teamet kjennetegnes av distribuert ledelse og beslutninger i fellesskap. Vi ser etter en kollega som vil bidra til å forme hvordan vi skal jobbe med rekruttering i årene som kommer.


Om deg
Vi tror du har
- Mastergrad, enten nyutdannet eller med opp til ett års arbeidserfaring.
- Bachelorgrad med et par års arbeidserfaring.

Innenfor:
- Business, psykologi, kommunikasjon, markedsføring, ledelse, administrasjon, samfunnsfag, journalistikk eller beslektede områder.

Stillingen er entry level. Enten du kjenner rekrutteringsfaget fra før eller er fersk i bransjen kommer vi til å lære deg alt du trenger å vite om hvordan vi jobber med rekruttering, employer branding, IT og IT-bransjen.

Flytende norsk er et krav for rollen.

Vi tror du har erfaring med en eller flere av de følgende områdene:
- Oppsøkende kontakt med telefon eller på stand, f.eks. salg, rekruttering eller markedsføring.
- Researcharbeid med mål om å finne personer, bedrifter eller informasjon, f.eks. prospecting, kandidatsøk, journalistikk eller skoleoppgaver.
- Prosjektbasert arbeid, f.eks. eventer eller andre tidskritiske prosjekter.
- Koordineringsarbeid med mange baller i luften.
- Bedriftskontakt eller rolle som brobygger mellom organisasjoner og næringslivet.
- Intervjuer fra f.eks rekruttering, journalistikk eller skoleoppgaver.
- Ledelse, f.eks. fra verv, militæret eller idrett.

Om rollen og Netlight
En Talent Searcher som har mestret kjerneleveransen vil kunne forme og bygge en rolle som passer til egen kompetanse og ambisjoner, samt ha stor innvirkning på endringer og forbedringer innenfor prosessene Talent Search og Talent Management.


Dine første år i Netlight vil i stor grad bestå av:
- Kandidatsøk gjennom LinkedIn og andre nettverk.
- Aktiv kontakt med kandidater og intervjubooking, primært ved bruk av telefon.
- Intervjuer og fullstendige rekrutteringsprosesser frem til tilbud og kontraktsmøter.
- Employer branding: kontakt med universiteter, events, karrieredager og brandingmateriell.
- Være en synlig nettverksnode i Netlight-nettverket og et trygt og kjent ansikt for våre konsulenter.

Over tid vil rollen i større grad bli krydret med:
- Onboardingarbeid.
- Ledelse av ulike prosjekter innenfor rekruttering, employer branding og talent management.

- Teamledelse.


Noen ord om miljøet du vil bli en del av:

- Vi tenker nytt og innoverer stadig måten vi jobber på. Rutiner og struktur er en styrke, så lenge det ikke hindrer oss i å håndtere kurvballer og planer som må endres.
- Vi lærer av å feile og det krever at våre kollegaer våger å gjøre feil vi kan lære (og le) av.
Innimellom kan det gå fort i svingene og vi må nøye oss med “godt nok” fremfor “perfekt”.
- Vi må våge å stille de vanskelige spørsmålene, dytte litt ekstra for at prosesser skal gå fremover og stille krav til menneskene rundt oss.
- Vi kombinerer profesjonalisme med å være personlige overfor våre kolleger og kandidater. Vi tror at ikke mennesker bygger relasjon basert på en tittel, et klesplagg eller en fengende salgspitch.
- Vi bryr oss litt ekstra om arbeidsplassen og kollegaene våre og er ekstremt stolte over jobben vi gjør.

Vi vet at denne jobben ikke passer for alle. I prosessen kommer vi til å vektlegge selvrefleksjon og en realistisk innstilling til hva det innebærer å jobbe med rekruttering i dagens IT-marked. Netlight er en organisasjon som bygger på selvledelse og eierskap over sin egen karriereutvikling. Vi vil vektlegge at kandidater har en realistisk innstilling til hvilke muligheter og utfordringer dette byr på.


Prosessen
Send søknadsbrev, CV og karakterer til ina.torgersen@netlight.com – Spørsmål om stillingen kan også rettes hit eller på 92229325.

Før du blir invitert inn i prosess vil vi gjennomføre en kortere telefonsamtale med en kollega fra Talent Search-teamet.

1. Første steg i prosessen er et personlig intervju med representanter fra Talent Search. I dette intervjuet vil vi kartlegge forventninger til rollen, motivasjon til rollen, og egnethet i lys av utdannelsesbakgrunn, personlige egenskaper og tidligere erfaringer.

2. Andre steg i prosessen er et case som gjennomføres delvis hjemmefra i forkant av intervjuet, samt i et møte med to representanter fra Netlight. I dette intervjuet vil vi kartlegge din evne til å raskt ta inn ny informasjon og bruke denne informasjonen til å løse problemer relevant for rollen. Det vil også gi deg mer innsikt i hvordan rollens oppgaver utføres i praksis.

3. Tredje og siste steg i prosessen er å møte en Partner i Netlight. I dette intervjuet kartlegges personlig egnethet og tanker rundt karriere i Netlight.

Vi ser for oss oppstart i tidlig 2019, men dette kan diskuteres for den rette personen.


Vi tilbyr
- Konsulentstilling med mulighet for lønns og karriereprogresjon 1-2 ganger per år
- Opplæring og oppfølging spesielt tilpasset deg og dine behov
- Mulighet til å påvirke egen rolle og arbeidsoppgaver over tid
- Mentorskap
- Faggrupper og utviklingsprogrammer innen teknologi, ledelse og konsulentvirksomhet
- Aktiviteter sammen med dine kollegaer (Eks. Holmenkollenstafetten, Yoga på kontoret, Toughest, løpegruppe, brettspill og masse mer)
- To utenlandsturer i året
- … Og Norges beste kollegaer :)